Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

2950 belediyenin bulunduğu Türkiye’de, Avrupa Birliği standartlarını sağlayan sadece 32 adet ileri biyolojik arıtma tesisi var. Bunların tam 12’si ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor. Yapımı süren Gümüldür-Özdere ve Doğanbey-Ürkmez tesislerinin tamamlanmasıyla bu sayı 14’e yükselecek.

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre sorunlarından biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de büyük miktarlar harcıyor. 2007-2010 döneminde yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla Torbalı, Menemen, Aliağa, Urla, İzmir Yüksek Teknoloji, Seferihisar, Ayrancılar-Yazıbaşı, Bayındır ve Kemalpaşa’ya arıtma tesisi kurarak mevcut tesislerle birlikte 21 ilçe merkezinin tamamının atık sularının arıtılmasını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yatırımlarıyla İzmir ve Sığacık körfezleri, Akarca Koyu ve K. Menderes Nehri ile Güzelhisar ve Nif çaylarını binlerce ton kirlilikten kurtardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, örnek arıtma kalitesi ile de Türkiye’de adından söz ettiren arıtma tesislerini işletmek için milyonlarca lira harcıyor. Geçtiğimiz yıl arıtma tesislerini işletmek için 30 milyon 527 bin liralık harcama yapan İZSU, 2011 yılında personel, elektrik, malzeme ve hizmet alımı, müteahhitlik hizmetleri, yapım giderleri olmak üzere 43 milyon lira harcadı. 2010 yılında tesislerin elektrik enerjisi için 10 milyon 500 bin lira harcayan İZSU’nun 2011 yılı elektrik gideri 14 milyon 302 bin lira oldu. Arıtma tesislerinde 39’u mühendis, 14’ü biyolog-kimyager, 6’sı iktisatçı, 139’u tekniker ve 77’si işçi olmak üzere 275 personel görev yapıyor.

Avrupa standartlarında arıtma
9 yeni tesisle birlikte işlettiği arıtma tesisi sayısı 22’ye çıkan İZSU, 2011 yılı sonunda 270 milyon 584 bin metreküp atık suyun arıtılmasını sağladı. Bu atık suların 265 milyon 970 bin metreküpü (yüzde 98.29) ileri biyolojik, 3 milyon 302 bin metreküpü doğal (yüzde 1.22) ve 1 milyon 311 bin metreküpü (yüzde 0.48) biyolojik yöntemle atık su arıtımı yapan tesislerde arıtıldı.

2950 belediyenin bulunduğu Türkiye’de, karbonla birlikte fosfor ve azot giderimi de yapılan ve Avrupa Birliği Kentsel Atık Su Arıtım Direktifi standartlarını sağlayan 32 adet ileri biyolojik arıtmadan tam 12’sinin İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarında olduğu ve İZSU Genel Müdürlüğü tarafından işletildiği bildirildi.

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapımı süren Gümüldür-Özdere, Doğanbey –Ürkmez tesislerinin tamamlanması ile birlikte İZSU tarafından işletilecek ileri biyolojik atık su arıtma tesisi sayısı 14’ye yükselecek.

Uluslararası standartlara uygun arıtma
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tesisleri, arıtma kalitesi ile de ön plana çıkıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptırdığı laboratuvar analizleri, Çiğli ve Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisleri’nin yanı sıra diğer arıtma tesisleri çıkış suyu kalitesinin, Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği’nce belirlenen standartlardan daha iyi olduğunu ortaya koyuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, arıtma tesislerinde tutturulan yüksek kalite standardının, körfezin temizlenme sürecine ve ekolojik dengenin gelişmesine büyük katkı sağladığını söylüyor. Gerek İzmir Körfezi’nde, gerekse Urla, Seferhisar, Aliağa, Foça sahillerinde ölçülen koliform değerleri, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve Avrupa Birliği Yüzme Suyu Standartları’nın sağlandığını göstermektedir.

Habersiz denetim
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler farklı tarihlerde habersiz olarak tesislere giderek aldıkları su numunelerinin, akredite laboratuvarlarda, KOI (atık sulardaki kimyasal oksijen ihtiyacı), BOI (atık sulardaki biyolojik oksijen ihtiyacı) ve Askıda Katı Madde (atık sulardaki katı madde miktarı) parametrelerini inceletiyor.

İzmir'e iki ruh sağlığı merkezi

Şizofren ve ağır kişilik bozukluğu olan hastalar için kurulacak merkezlerde hastaların çeşitli el beceri kursları ve müzik eğitimi alarak topluma kazandırılması amaçlanıyor İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, şizofren ve ağır kişilik bozukluğu olan hastaların tedavi sonrası topluma kazandırılması ve rehabilitasyonu amacıyla iki ruh...

Doğanbey ve Ürkmez Sahilleri Arıtmaya Kavuşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü; Ürkmez, Doğanbey ve Payamlı bölgesinin evsel atık su sorununa kökten çözüm getirecek ileri biyolojik atıksu arıtmasının ihalesini tamamladı. Gelecek yaz devreye alınacak tesis, 125 bin kişi kapasiteli olacak. Çevre ilçelerde arıtma yatırımlarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel...

Onkoloji'de Çocuk Bayramı.

Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Çocuk Onkolojisi Hastanesinde tedavi gören çocukların, 23 Nisan Çocuk Bayramını kutladı. Hastanenin okuluna gelebilen çocuk ve anneleri Palyaço Aslı ile neşeli saatler geçirip moral depoladılar. Pasta kesildi, hediyeler dağıtıldı. Bebek Elif'in annesi Sibel, 'Bizlerin en çok morale...

Güvenli oyuncak ve oyuncak denetimi eğitimi düzenlendi

Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından Oyuncaklar Hakkında Yönetmelik kapsamında güvenli oyuncak ve oyuncak denetimi konusunda personele ve oyuncak üreten, ithal eden, toptan ve perakende satanlara yönelik eğitim toplantısı düzenlendi. 08 Mart 2011 Salı günü İbn-i Sina Toplantı Salonu'nda Sağlık Müdür Yardımcısı H. Vakkas Benli başkanlığında İzmir...

Sağlıkta Buluşma Noktası (SBN) web sayfası yayın hayatına başladı.

Sağlık çalışanları ile Bakanlığımız arasında doğrudan ve güvenilir bir iletişimi sağlamaya yönelik olarak hazırlanan 'Sağlıkta Buluşma Noktası' (SBN) web sayfası yayın hayatına başladı. Sağlıkta Dönüşüm Programı ilkelerinden biri olan 'Katılımcılık' ilkesinin geliştirilmesi amacıyla oluşturulan web sayfasında sağlık çalışanlarının soru...
erotik
Live İzmir