Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Brüksel'de düzenlenen Philippe Rotthier Avrupa Mimarlık Yarışması'na Konak Belediyesi'nin Abacıoğlu Hanı projesi damgasını vurdu!
 
Belçika'nın Başkenti Brüksel'de bu yıl 9'uncusu düzenlenen Philippe Rotthier Avrupa Mimarlık Yarışması'nın ödül töreninde Konak rüzgarı esti. Avrupa mimarlık platformlarında önemli yeri olan Philippe Rotthier ödüllerinden birisi Konak Belediyesi'ne geldi. Kemeraltı Abacıoğlu Hanı Restorasyonu çalışmasıyla hak edilen ödülü Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ünlü mimar Philippe Rotthier'in elinden aldı. Çalışmayı yapan ekibiyle Brüksel'e giden Tartan, ödül töreninde katılımcılara, Abacıoğlu Han, Kemeraltı ve Konak'ı anlattı.
Uluslararası çapta birçok ünlü mimarın bir araya geldiği toplantıda Philippe Rottiher Pour L'architecture Vakfı Başkanı Maurice Culot, Konak Belediyesi'nin çalışmalarından övgüyle bahsetti ve "Abacıoğlu Han'ın yapılan çalışma neticesinde korunarak gelecek nesillere aktarılıyor olması Avrupa Mimarlık Kültürü için önemli" dedi.

BİRÇOK KATKI SAĞLIYOR
 Belçika'nın ünlü mimarlarından ve jüri üyesi Christian Lasserre, Abacıoğlu Han Projesi'ni çok beğendiğini ifade ederek, bu tarz sokak dönüşümlerinin kentlere ekonomik ve kültürel anlamda birçok katkısı olduğunu söyledi.
Kentin kültürel ve tarihi yapısını korumaya yönelik çalışmalarının uluslararası ödüle değer görülmesinin haklı gururunu yaşadıklarının altını çizen Başkan Hakan Tartan, "Kente ve kentin değerlerine sahip çıkma amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu çalışmayı kısa sürede halkımızın kullanımına sunduk. Güzel ve olumlu tepkiler aldık. Avrupa mimarlık ödülüne layık görülmesi bizleri ayrıca mutlu etti. Bundan sonra kent kültürüne kazandıracağımız diğer yapıların da İzmir'e ödüller getirmesini umut ediyoruz" şeklinde konuştu.
 Toplantıda Fransızca ve İngilizce sunum yapan Tartan, İzmir'in her geçen gün daha da geliştiğini söyledi. Tartan, katılımcılardan EXPO için de İzmir'e destek istedi. Ünlü Mimar Culot, İzmir heyeti sahneye çıktığında, "İzmir'de bütün kadınlar mimar mı?" diye espri yaptı. Tartan da, "Kadının üretim ve yeteneğinden en üst düzeyde yararlanıyoruz. Onun için yakında Türkiye'nin ilk dünyanın en önemli kadın müzelerinden birini İzmir'e kazandıracağız" dedi.

Yenileme projelerini özendiriyor
 Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "Philippe Rotthier European Prize for Architecture" (Philippe Rotthier Avrupa Mimarlık Ödülü), son beş yılda Avrupa sınırları içinde hayata geçirilen en başarılı yenileme projelerini ödüllendirdi.
 "The Age of Renovation" (Yenilenme Çağı) teması çerçevesinde düzenlenen 2011 Philippe Rotthier Avrupa Mimarlık Ödülü programı, bu kentsel rönesansın bir parçası olarak, varolan mirasa dikkat çeken, kentsel yaşam kalitesini, çoğulculuk içerecek şekilde iyileştiren yenileme projelerini ödüllendirmeyi amaçladı.

Siyah Beyaz Fotoğraflarla İstanbul..

Fotoğraf sanatçısı Ayşe Gül Ayanoğlu siyah beyaz İstanbul`u gölgelerle birleştirdi. Sultanahmet Camii ve sudan yansıyan insanlar. Beşiktaş iskelesi ve kuşlar Yeni Camii Kadıköy iskelesi Sudan yansıyan Sirkeci Garı ...

Dünyanın En Güzel 20 Şehri

İngiltere'nin en büyük tirajlı gazetesi Telegraph okuyucuları dünyanın en güzel 20 şehrini seçti. Listede Türkiye'den bir şehir var. Viyana - Avusturya Avusturya'nın başkenti ve en büyük şehri, aynı zamanda ülkenin 9 eyaletinden yüzölçümü bakımından en küçüğü. Berlin - Almanya Berlin, Almanya'nın başkenti ve en büyük...

"Sıfır" Otomobil Fiyatına Tespih

Adana'da açılan Divan-ı Tespih Üstatlar Sergisi'ndeki bazı tespihler, sıfır kilometre otomobil fiyatıyla yarışıyor. Altın ve gümüşün yanı sıra fildişi, mamut dişi, deniz kaplumbağası kabuğu, sedef, kehribar, yakut, zümrüt, lüle taşı, oltu taşı, pırlanta ve abanoz gibi malzemelerden yapılan tespihlerden bazıları, fiyatıyla dikkati çekiyor. ...

1200 Yıllık Viking Yüzüğünde Allah Yazısı!

Radikal'den Tolunay Bayram'ın haberine göre 1800'lerin sonlarında Birka olarak bilinen bir Viking ticaret merkezinde yapılan kazılarda gümüş bir yüzük bulunmuştu. Yüzüğün üzerindeki mor renkli ametist taşı üzerinde araştırmalar yapan bilim insanları, taşın aslında cam rengi olduğunu tespit etti. Üzerinde Arapça karakterlerle 'Allah için'...

Deriden sanat çıkarıyor!

20 yıldır deri üzerine heykel ve maske yapımıyla uğraşan Sedat Ataseven, yapmış olduğu sanata yerlilerden çok yabancı uyruklu vatandaşların ilgi gösterdiğini söyledi. Turistlerin 'deriye can veren adam' olarak isim koydukları Sedat Ataseven, deriye şekil vererek yaptığı mask ve ürünlerle görenleri hayrete düşürüyor. Türkiye'de unutulmaya yüz tutmuş...
erotik
Live İzmir