Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Ege Üniversitesi’nde kurulan laboratuarda 2-5 günde analiz sonuçlanıyor


Bilimsel alt yapı
EÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanın Prof. Dr. Şebnem Tavman, laboratuarın İzmir'de kamu sektörü ve gıda sektöründe çalışan kuruluşlar ve ithalatçıları sektörde hizmet vermek, bazı özel ürünlere uygulanabilecek uygun analiz yöntemlerini geliştirmek konusunda araştırma yapabilme olanağı sağladığını belirtti.


  Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Moleküler Biyoloji Laboratuarında GDO analizleri yapılmaya başlandı.
İzmir Kalkınma Ajansı’nın Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Hibe Programı kapsamında altyapısı geliştirilen Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Moleküler Biyoloji Laboratuarı’nda gıda sanayinin talepleri doğrultusunda yeni analiz yöntemleri de geliştiriliyor. Laboratuarda GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) analizleri, hızlı mikrobiyolojik analizler ve orijin tespiti analizleri yapılıyor.
Laboratuarda yapılan analizler türlerine göre 150- 550 TL arasında fiyatla 2-5 gün arasında tamamlanıyor.
EÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanın Prof. Dr. Şebnem Tavman, laboratuarın uygun analiz yöntemlerini geliştirmek konusunda araştırma yapabilme olanağı sağladığını belirtti. Prof. Dr. Tavman, “Aynı zamanda öğrencilerin analiz konusunda becerilerini artırmaya amaçlayan bu projeyle öğrencilere alt yapı hazırlanacak bir laboratuardır. Üniversitemiz için önemi ise, her ürün için uygun analiz yöntemlerinin farklılık göstermesi ve bunun için bu laboratuarda uygun ortamın bulunmasıdır.
EÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yekta Göksungur ise, “Laboratuarımızda özel sektör ve kamu kuruluşlarından gelen talepler doğrultusunda genetiği değiştirilmiş organizmaların (GDO) analizleri yapılabilecek ve ayrıca bilimsel araştırmalar ve projeler gerçekleştirilecektir. Bu laboratuarın diğer laboratuarlardan farkı ve en önemli özelliği, sadece GDO analizlerini değil mikrobiyolojik analizlerin de hızlı şekilde gerçekleştirilmesi ve gıdalardaki alerjen maddelerin tespitinin yapılabilmesidir. Laboratuar, gıda mühendisliği öğrencilerinin moleküler biyoloji alanında çalışma olanağı sunacak ve öğrencilere bilimsel alt yapı hazırlayacaktır” dedi.

Pınar Karşıyaka'da Hedef İkincilik

ULEB Avrupa Kupası'nda geçen hafta bir üst tura çıkmayı garantileyen Pınar Karşıyaka, E Grubu'nda sıralamasını belirleyecek son maçta yarın deplasmanda İsrail ekibi Hapoel Jerusalem ile karşılaşacak. Kupada son 3 deplasman maçında mağlup olan Pınar Karşıyaka, karşılaşmalar öncesinde averajla üçüncü durumda bulunuyor. Gruptan çıkmayı geçen hafta...
erotik
Live İzmir