Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Türkiye’de yerel yönetim ve merkezi yönetim işbirliğinin en güzel örneklerinden olan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında kurulan İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) 1 yaşına girdi.

30 Ağustos 2010 tarihinde Aliağa-Menderes arasında işletmeye başlayan İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN), 1. yaşını kutladı. İZBAN’ın Çiğli’deki tesislerinde pasta kesilerek yapılan kutlama töreninde konuşan İZBAN Genel Müdürü Selçuk Sert, Büyükşehir Belediyesi ve TCDD arasındaki işbirliğinin Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

Selçuk Sert, “İzmir Banliyö Sistemi, Türkiye’de ortak akıl, uzlaşı ve hoşgörünün sembolü oldu. Merkezi yönetim ve yerel yönetim arasında yapılan protokolle devreye alınan sistemin Türkiye’de ilk kez hoşgörü kenti İzmir’de uygulanması bizim övünç kaynağımızdır” dedi. İZBAN hattının büyütülmesi için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Selçuk Sert, hattın Torbalı’ya kadar uzatılması için Büyükşehir Belediyesi ile TCDD arasında protokol imzalandığını ve somut çalışmaların başlatıldığını söyledi. Sert, hattın Bergama – Selçuk ilçelerine uzatılması için ise fizibilite çalışmalarının sürdürüldüğü bilgisini verdi.

Araç filosu artacak
Araç filosunu arttırmak için çalışmaların sürdüğü bilgisini veren İZBAN Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev ise artan talebi karşılamak için TCDD’den 10 set aracın kiralandığını söyledi. Mevcut 33 olan sayının kiralıklarla birlikte 43’e ulaştığını belirten Sönmez Alev, “Devam eden ihale çalışmalarımız neticelenince 40 set daha araç alarak araç filosunu 73’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Hilal’e aktarma merkezi
Aliağa – Menderes banliyö hattının aktarmalı ulaşım açısından önemine değinen Sönmez Alev, bu kapsamda Halkapınar başta olmak üzere aktarma merkezlerinin önemine değindi. Aktarılan yolcu sayısının fazla olması nedeniyle Halkapınar Aktarma Merkezi’nde bazen sıkışıklıklar yaşandığına değinen Alev, “Halkapınar’ı rahatlatmak için Hilal İstasyonu’na yeni bir aktarma merkezi kuracağız. Bu da aktarma süresini 10 – 15 dakika kadar kısaltacak ve Halkapınar’daki yükü azaltacak. Ayrıca Halkapınar’da fiziki anlamda düzenleme yapılacak” diye konuştu.

“İzmirliler’in kalite beklentisi oldukça yüksek” diye konuşan Sönmez Alev, “İlk başladığımızdan bugüne kadar çok yol kat ettik. Ama iyinin sonu yoktur; daha iyisini yapacağız. Çıta ne kadar yükselirse, hedefimiz de bu çıtayı aşmak için o kadar artacaktır” dedi. İZBAN Genel Müdür Yardımcısı, sefer aralıklarını 12 dakikaya düşürdüklerini, filoya yeni araç setleri eklenmesiyle bu sürenin ileride daha da kısalacağını söyledi.

Sönmez Alev, basın mensuplarının trenlerde şikayet konusu olan koku sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı: “Koku araçların yeni olmasından kaynaklanıyor. Seferde olan tren setlerinin hepsi bir yıl önce alınmadı, birkaç ay önce alınan yeni setler de var. İlk alınan setlerde koku kalmadı, diğer araçlardaki koku da zamanla kaybolacak. Kokuya, imalatta kullanılan plastik malzemeler ve yanmaz kumaştan oluşan materyaller yol açıyor. Başka bir nedeni yok. Trenler kullanıldıkça bu koku kalmayacak. Koku absorbe edici materyallerle bu koku minimize edilebilir.”

Rakamlarla İZBAN


İlk başladığında günde 12 bin olan yolcu sayısı bir yıl içinde 10 kat artarak 120 bine ulaştı.
Bir yılda 55 bin sefer gerçekleştirildi.
3 milyon kilometre yol kat edildi. Bir başka ifade ile İZBAN araçları dünyanın çevresini 75 kez dolaştı.
Bir yılda taşınan toplam yolcu sayısı 25 milyon oldu; hedef  2. yılda 50 milyon yolcu sayısına ulaşmak.
7 set araçla başlayan seferler 10’u kiralık olmak üzere 43 set araçla devam ediyor. 40 yeni set almak için ihale çalışmaları devam ediyor. Ekim başında ihaleye çıkılması hedefleniyor.
Aliağa-Cumaovası arasındaki 80 kilometrelik hat, Türkiye’nin en büyük banliyö sistemi ve kent için metro ağı ile entegre tek banliyö sistemi.
Banliyö sistemi 31 istasyondan oluşuyor.
İlk yolcusuz seferlerine 1 Temmuz 2010 tarihinde başlayan banliyö sistemi, rekor denebilecek kadar kısa bir süre içinde 30 Ağustos 2010’da yolculu seferlerine başladı.

Bin 200 Depremzedenin Her İhtiyacı Karşılandı

KADİR KEMALOĞLU(HABER MERKEZİ) İzmir Valisi Cahit Kıraç, yaklaşık bin 200 depremzedenin kamu kurum ve kuruluşlarına ait dinlenme tesislerinde misafir edildiğini, depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. Vali Cahit Kıraç, Menderes ilçesindeki Özdere Naim Talu Merkez Bankası Dinlenme Tesisleri ile Gümüldür DSİ Eğitim Tesisleri'nde kalan...

Egeli 150 işadamından Azerbaycan çıkarması

Vali Kıraç'ın da yalnız bırakmadığı 150 işadamı, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'ın başkanlığında, Azerbaycan'a 2 günlük iş ve inceleme gezisine gitti MURAT ŞAHİN (HABER MERKEZİ) Egeli işadamları, Azerbaycan'a 2 günlük iş ve inceleme gezisi gerçekleştirmek için bugün İzmir'den hareket etti. İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da katıldığı Ege...

Kongre turizmi için ilk durak Barselona

Ekrem Demirtaş, dünyanın en önemli kongre turizmi fuarlarından EIBTM Fuarı'na katılmak üzere 11 kişilik heyetin, 29 Kasım'da İspanya'ya gideceğini açıkladı İzmir'in kongre turizminden pay alabilmesi için etkin bir çalışma başlatan İzmir Kongre ve Ziyaretçi Turizm Tanıtım A.Ş. (CVB), yurtdışındaki tanıtıma Barselona EIBTM Fuarı'ndan başladı. İzmir...

Mobilyacılar, Köln'ü Yeni Pazar Olarak Seçti

MURAT ŞAHİN (HABER MERKEZİ) İzmirli mobilyacılar, sektörünün en kapsamlı fuarı olarak kabul edilen Uluslararası Köln Mobilya Fuarı'na geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çıkarma yapacak. 16-22 Ocak tarihlendinde düzenlenecek fuara, İzmir'den 70 mobilyacı katılacak. Mobilyacılar dünyanın yakından takip ettiği fuarda yeni iş bağlantıları yaparak ihracatlarını...

Egeli "yerli" Şirketler Halka Açılmaya Başlıyor

Pehlivanoğlu ile Aydınlı Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık A.Ş, İMKB'de işlem görmek için çalışırken, Esen Plastik, İnci Akü de de hazırlıklar sürüyor SİNAN DOĞAN (HABER MERKEZİ) Türkiye'de sermaye piyasalarını derinleştirmek için 3 yıl önce başlatılan halka arz seferberliğine katılan Egeli firma sayısı artıyor. Özellikle, yabancıyla...
erotik
Live İzmir