Türkiye’de Belediye eliyle gerçekleştirilmiş bu ölçekte bir ilk olan projeyle, alan üzerinde Belediye tarafından inşa edilip işletmeye açılacak olan Meyve İşleme ve Paketleme Tesisi ile Soğuk Hava Depoları ve Tır Parklarının dolgu ve zemin iyileştirme çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZBETON Şirketi ile Selçuk Belediyesi işbirliğiyle yapılıyor. Dolgu ve zemin iyileştirme çalışmalarının ardından alan üzerindeki ana yollarda asfaltlama çalışmalarına da iki belediyenin işbirliğiyle başlanacak.
39 bin metre kare alan üzerine inşa edilecek tesislerin zemin iyileştirme ve dolgu çalışmaları yaklaşık yirmi günde tamamlanacak ve 80 bin ton dolgu malzemesi kullanılacak.13 bin 424 metre kare kapalı alana sahip tesislerde 5 bin metre kare büyüklüğünde soğuk hava deposu, 3 bin 687 metre kare Meyve İşleme ve Paketleme Tesisi bölümü, 835 ve 726 metre kare büyüklüklerinde iki adet idari büro ile 3 bin 176 metre kare büyüklüğünde mal indirme ve bindirme işlerinin yapılacağı sundurmalı bölüm yer alacak.
Tarımsal Sanayi Alanında 23 bin metre kare alan üzerinde, dört bin metre kare kapalı alana sahip iki blok halinde her biri 160 metre kare büyüklüğünde 25 adet iş yerinden oluşan hal binaları inşaatını tamamladıklarını ve 15 Mayıs tarihinde hizmete sokacaklarını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür “Şimdi de alan üzerindeki ikinci büyük yatırımımız olan tesislerimizin inşasına başladık. Meyve İşleme ve Paketleme Tesisleri ile Soğuk Hava Depolarının çalışır vaziyette teslimi ve tesislerin tamamının inşaatı için tahminen 11-12 Milyon TL harcayacağız. Üreticilerimizin ürettikleri ürünlerden elde ettikleri kazancı arttıracak ve işsizliği azaltacak bu tesislerimiz bölge tarımının gelişimine de önemli katkılar sağlayacak. Dünyaca tercih edilen şeftali, mandalina, zeytin ve yeni tesis edilen alanlar ile nar üretimine yaygın bir şekilde başlanan Selçuk’ta bu ürünlerdeki üretim yıllık 250 bin ton civarında. Yakınımızda bulunan Torbalı, Tire, Ödemiş, Bayındır gibi tarımın yaygın olduğu kentler ve çevresinin ürün deseni ve üretimi göz önüne alındığında bölgemiz çok büyük üretim potansiyeline sahiptir. Bölgede var olan tarımsal üretimin AB standartlarında paketlenmesi, işlenmesi, mamül ve yarı mamül hale getirilerek satışa sunulması katma değeri artıracaktır” dedi.