Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Ünlü ressam Seba Uğurtan'ın girişimleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen Uluslararası İzmir Sanat Bienal'i dün Fuar 3 ve 4 nolu salonlarında başladı. Etkinliğe 46 ülkeden 535 sanatçı 2 bin eseriyle katılıyor. Resim, heykel, fotoğraf gibi bir çok sanat dalına ev sahipliği yapacak etkinlik 11 Mayıs'a kadar açık kalacak. Maria Sezer'in üzümleri kalıplara sokarak yaptığı yaptığı düzenleme, Dilek Bilir'in keçeyi kullanarak yaptığı tarihi giysiler büyük ilgi görüyor.

2 BİN ESER
İzmirli ünlü Ressam Seba Uğurtan, İzmir'de ilk kez düzenlenen organizasyonun 4 yıl süren bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi. İzmir 2 bin eserle yapılacak bienalde sanatın başkenti olacak. Dünyanın önemli sanatçı ve akedemisyenleri kentte görsel bir etkinliğe imza atttığı İzmir Uluslararası Sanat Bienali Genel Direktörü Seba Uğurtan, "İzmir'in dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapıyor" dedi.

1. Uluslararası İzmir Sanat Bienali'nde 2 video art, 5 tezhip, 7 tekstil, 34 seramik, 380 resim, 2 performans, 15 özgün baskı, 24 heykel, 3 grafik, 8 fotoğraf, 10 yerleştirme, 2 ebru, 3 dijital art, 1 çini, 3 cam tekniklerindeki gerçekleşen eserler İzmirlilerin beğenisine sunulacak.

KUMLA HEYKEL
İzmir Sanat Bienali, sanatçıların ilgniç performanslarına da tanıklık edecek. Örneğin bir televizyon kanalında yayınlanan Muhteşem Yüzyıl filmiyle yine gündeme gelen Hürrem Sultan'ı ölümsüzleştiren Afet Yayla, "Hürrem" isimli eseriyle katılacak. Brezilyalı Clodio Sauzo Pitto'da bienelin önemli sanatçıları arasında yer alacak. Resim ve Heykel Müzesi'nde Amerikalı Denniz P. Maccann, 1 ton kumla "ikiz kuleler"de yaşananları anlatacak, ortada gerili olan dikenli telin diğer tarafında ise İranlı Reza Hermetirat Yunus Emre'den başlayan barış temalı eserleriyle sanatseverlerin karşısına çıkacak.

BÜYÜK ÖZVERİ
Bienale gelmek için hazırlıklarını tamamlayan Alman sanatçı Lora Bert, göz ameliyatı sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu yoğun bakıma alındı. Ancak ünlü sanatçı bienali unutmadı. Bert'in kendisini arayıp eserlerini gönderdiğini belirten Seba Uğurtan, "ölüm döşeğinde bile bienal için çalıştı" dedi.

Sanatçılar büyük ilgi gösteriyor
ABD, Almanla, Arjantin, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Çin, Danimarka, Birleşik Arap Emirlikleri, Finlandiya, Güney Afrika, Hindistan, İsrail, İsveç, İtalya, Kanada, Meksika, Mısır, Portekiz, Romanya, Suriye, Türkiye, Yunanistan, İran, Fransa, Kolombiya, Azerbaycan, Norveç.

Üzümlere sanat kattı
Gittiği ülkelerin yerel ürünleri ile sanatı birleştirdiğine dikkat çeken Maria Sezer, üzümlerden yaptığı düzenleme ile Bienal'in en çok ilgi gören eserini ortaya koydu. İzmir'de yaşayanların yüzyıllardır üzüm ile geçindiğini anlatan Sezer, kalıplar yardımıyla tamamladığı çalışması için iki tam gün çalıştığını söyledi. Sezer, Şen İhracat Firması'nın kendisine sporsor olduğunu söyledi.

Keçeye hayat verdi
Emekli Ziraat Mühendisi Dilek Bilir, keçelere ve kumaşa sanatıyla hayat veriyor. Ödemişin 70 yıllık mazisi olan Bürümcük İpeği'ni köylerden toplayarak giysiye dönüştürdüğünü ifade eden Bilir, keçelerden yaptığı eserlerinin de büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Yeni Asır

2 Bin 500 Yıllık Antik Mezarlık Ortaya Çıktı!

Sinop'ta Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kurtarma kazısıyla 2 bin 500 yıllık antik mezarlık (nekropol) ortaya çıkarıldı. Sinop'ta geçen Mart ayında kent merkezi Gelincik Mahallesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılması planlanan Kültür Merkezi inşaatı temel hafriyatının Sinop Müze Müdürlüğü uzmanlarınca denetimi sırasında...

Bilinmeyenleriyle Sultan Ahmet Camii!

- Sultan 1. Ahmet tarafından 1616 yılında mimar Sedefkar Mehmet Ağa'ya Ayasofya'nın karşısında yaptırılan Sultanahmet Camisi, kentin en çok turist çeken mekanları arasında ön sıralarda yer alıyor. Cami'nin temelleriyse 401 sene önce 31 Aralık günü atılmıştı. - Osmanlı sultanları ve ailesi tarafından yaptırılan ve 'Sultan camileri' anlamına...

''Sessiz Şehir'' Mdina

Taş evleri, 4 bin yıllık tarihi ve Ortaçağ mimarisiyle turistlerin ilgisini çeken Malta'nın en eski yerleşim yerlerinden Mdina'ya, motorlu araçların girmesine izin verilmiyor. Nüfusunun azlığı ve sakinliği nedeniyle 'sessiz şehir' olarak tanınan Malta'nın 4 bin yıllık tarihi şehri Mdina, dar sokakları, taş evleri ve tipik Ortaçağ mimarisiyle...

39 Yıldır Su Kabağına Şekil Veriyor!

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yaşayan su kabağı tasarımcısı Ümit Çağlar, 39 yıldır su kabağına şekil veriyor. Alanya Kalesi'nin bulunduğu yarımadadaki Tophane Mahallesi'nde 'Su Kabağı Evi' adını verdiği tarihi evde su kabağı tasarımı yapan Ümit Çağlar, bugüne kadar yaptığı hediyelik eşyalarla yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük...

Tarihin En Pahalı Fotoğrafları!

-Edward Steichen 'The Pond-Moonlight' (1904) 2,928,000 dolar -Cindy Sherman 'İsimsiz#153' (1985) 2,700,000 dolar -Dmitry Medvedev 'Tobolsk Kremlin' (2009) 1,750,000 dolar ...
erotik
Live İzmir