Esas ismi Ayhan Işıyan olan Ayhan Işık 1929 yılının 5 Mayıs sabahı altı çocuklu Selanik göçmeni bir ailenin son çocuğu olarak İzmir'in Konak ilçesi Karataş semtinde Mithatpaşa caddesi üzerinde iki katlı eski tarihi bir rum evinde dünyaya gelir;
Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü mezunu olan Işık, bir süre Bab-ı Ali'de ressam olarak çalıştı. Daha sonra Yıldız Dergisi'nin açtığı yarışmayı kazanarak sinemaya geçti. Yavuz Sultan Selim ve Yeniçeri Hasan ikinci filmidir. Daha sonra yaptığı filmlerle çok beğenilip ' Taçsız Kral ' ünvanını kazandı.1959 yılında Hollywood’a giderek şansını birde orada denemek istedi. Sinema konusunda incelemelerde bulundu. Türkiye’ye dönüşüyle ardı ardına filmler çevirmeye başladı. Bu yıllarda çevirdiği Küçük Hanım seri filmleri halk tarafından oldukça beğenildi. 1970’ li yıllarda yeni bir moda rüzgarıyla film yıldızları peş peşe sahneye çıkmaya , plaklar doldurmaya başlamıştı. Ayhan Işık da bu modaya uydu ve klasik Türk müziği dalında sahneye çıktı ve plak doldurdu. 200 kadar film çevirdi.1975’den itibaren yapımcı, yönetmen ve senarist olarak Türk sinemasına katkıda bulundu.
13 Haziran 1979 tarihinde İstanbul’da evinin balkonunda güneş çarpmasına bağlı beyin kanaması geçiren Ayhan Işık hastaneye kaldırıldı ise de kurtarılamadı ve üç gün sonra vefat etti. Mezarı Zincirlikuyu Mezarlığı 'ndadır.
- Kanun Namına (Lütfi Ö. Akad),
- Otobüs Yolcuları (Ertem Göreç),
- Acı Hayat (Metin Erksan),
- Namusum İçin (Memduh Ün)
- Kanun Namına (Lütfi Ö. Akad),
- Otobüs Yolcuları (Ertem Göreç),
- Avare Mustafa (Memduh Ün),
- Acı Hayat (Metin Erksan),
- Üç Tekerlekli Bisiklet (Lütfi Ö. Akad),
- Rıfat Diye Biri (Ertem Göreç),
-
Namusum İçin (Memduh Ün)