Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOLİSTLERİ KONSERİ

Ýzmir Sanat etkinliklerini için tıklayın

Tarih : 08.02.2012 / 08.02.2012    Saat : 20:00

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOLİSTLERİ KONSERİ
Solistler
Ellen JEWETT (keman),
Orhan AHISKAL (keman),
Çetin AYDAR (viyola),
Sinan DİZMEN (viyolonsel)

Program
W. A. Mozart 
Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, Sol Majör K. 387 (c.25')
Allegro vivace assai
MENUETTO-Allegro
Andante cantabile
Molto allegro

Kamran İnce      "Curve" (1996) (c. 17')

ARA

A. Dvorak        
Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No. 12 Fa Majör Op. 96 "Amerikan" (c. 30')Allegro ma non troppo
Lento
Molto vivace
Finale: vivace ma non troppo

 
Ankara Üniversitesi Solistleri
Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın “Yeniden Yapılanma süreci “ve “Müzik Bölümü Çalgı Anasanat Dalı’nın kuruluşu” aşamasında atamaları yapılan öğretim elemanlarının katkılarıyla 2011 yılının Mayıs ayında kuruldu. Lisans ve lisansüstü öğrencilerinin toplulukla beraber sahneye çıkarak profesyonel bir icra deneyimi kazanmalarını, Türk bestecilerinin eserlerini gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında tanıtmayı, yerli ve yabancı birçok solist ve oda müziği sanatçısıyla birlikte, Türk çağdaş müziğini uluslar arası düzeyde en iyi şeklide temsil etmeyi kendine amaç edinen topluluk, ilk konserini 20 Haziran 2011 tarihinde Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ’un ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kültür  ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı ve diğer protokol üyelerinin katıldığı bir topluluğa verdi. Çekirdek kadrosunu her biri ayrı ayrı solo ve oda müziği kariyerlerini sürdüren Ellen Jewett (keman), Orhan Ahıskal,  Çetin Aydar (viyola) ve Sinan Dizmen’in (viyolonsel) oluşturduğu topluluk, ülkemizin önde gelen salonlarında ve yurtdışında çeşitli solistler ve projelerle programlar hazırlamaktadır.

Orhan Ahiskal
Barok ve barok öncesi eserlerin otantik icra çalışmalarından çağdaş müziğin “avant-garde” eserlerine kadar çok geniş bir da?arcı?a sahip olan Ahıskal, kuşağının en önemli kemancılarından biri olarak kabul edilmektedir. Hakkında “Olağanüstü bir müzisyen … birinci sınıf bir solist”, “Heyecan verici bir tutku ile hassas duyarlılığın en tatmin edici bileşimi”, “Güzel bir ton, olgun bir repertuvar ve stil anlayışı ve kusursuz bir entonasyonla apayrı bir kemancı” gibi yorumlar yapılan Ahıskal, bugüne kadar seçkin oda müziği toplulukları ile Litvanya, Rusya, Ukrayna, Fransa, İtalya, Yunanistan, Yugoslavya, Kıbrıs, Şili, İspanya, Britanya ve A.B.D.’de verdiği 130'dan fazla konserin yanısıra üç kıtada 80’in üzerinde resital verdi. Solist olarak İngiltere, A.B.D. ve Türkiye'de senfoni ve oda orkestralarıyla da birçok konser veren Ahıskal kendisine ithafen yazılmış iki ayrı keman konçertosunun dünyada ilk seslendirilişlerini gerçekleştirdi.

Çeşitli uluslararası yarışmalarda ödüller kazanan Ahıskal, Ankara Devlet Konservatuvarı ve Manchester Kuzey Kraliyet Müzik Koleji’ndeki eğitimini takiben A.B.D.’de keman ve oda müziği çalışmalarını dünyaca ünlü Emerson Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nün üyeleriyle sürdürdü ve Müzik Sanatları Doktoru derecesini aldı. Doç. Dr. M. Orhan Ahıskal halen Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi ve Müzik Bölümü Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Ellen Jewett
Ellen Jewett son yıllarda zamanını oda müziğini geliştirmek ve yaymak için kuruduğu Klasik Keyifler organizasyonu için İstanbul ile üyesi olarak 150’den fazla konser verdiği Amerika arasında bölmektedir. Jewett, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avrupa'nın pek çok ülkesi, Japonya, Yeni Zelanda ve Afrika'da resitallerin yanısıra, American Chamber Players, New York Chamber Soloists, Apple Hill Chamber Players ve Mark Morris Dance Company gibi gruplarla konserler vermiştir. Tanglewood Music Center, Banff Center, Ravinia Festival, Spoleto Festival, Olympic Festival ve Schleswig-Holstein Festivalleri'nin de aralarında yer aldığı festivallerde çalmış olan sanatçı, Yo Yo Ma, James Buswell, Colin Carr, Eugenia Zuckerman, Anthony Newman ve Marcus Thompson ile birlikte oda müziği konserleri vermiştir.

Çağdaş klasik müziğin bir yorumcusu olarak Phillip Glass, Sir Michael Tippett, John Harbison ve Joan Tower gibi bestecilerle çalışmalar yapmış, Continuum, Sequiter ve Ensemble X gibi çağdaş müzik gruplarıyla beraber çalmıştır. İstanbul merkezli uluslararası bir çağdaş müzik grubu olan Hezarfen Ensemble'in de kurucu üyesidir.
 
Albümleri Centaur, Chandos, Albany ve Newport Classics etiketleriyle yayınlanmış olan Jewett aynı zamanda eğitimci kimliği ile de Jewett, İstanbul Üniversitesi, McGill Üniversitesi, Ithaca College, SUNY Stony Brook, The Chautauqua Enstitüsü ve Meadowmount Müzik Okulu'nda ders vermiştir.

Sinan Dizmen (viyolonsel)                                                  
Ankara’da doğdu ve ilk müzik derslerini babası Doç. Özkan Dizmen’den aldı. 1984 yılında H.Ü. Devlet Konservatuvarı Viyolonsel Bölümü’ne girdi. 1994 yılında mezun olduktan sonra,  1996 yılında Alman Hükümeti bursunu (DAAD)  kazanarak Lübeck Müzik Yüksek Okulu’nda Prof. Ulf Tischbirek ile viyolonsel, Prof. Konrad Elser ve Prof. Walter  Levin  ile  oda  müziği  çalıştı.  Burada bulunduğu süre içerisinde Schleswig-Holstein Müzik Festivali’nde, Polonya’da düzenlenen Kasna Bahar Festivali’nde ve Almanya’nın çeşitli şehirlerinde solo konserler verdi.

Lübecker Quartett’ in viyolonsel üyesi olarak çok sayıda oda müziği konseri’ne katılan sanatçı,  aynı zamanda Lübeck Müzik Yüksek Okulu Orkestrası,  Schleswig-Holstein Festival Orkestrası, Vogtland Filarmoni Orkestrası ve Lübeck Filarmoni Orkestrası’nda görevler aldı ve kayıtları’nda bulundu. Öğrenimi süresince çok sayıda solo,  oda müziği,  oda orkestrası ve senfonik orkestra konserleri’nde yer alan sanatçı,  lisansüstü eğitimini Lübeck Müzik Yüksek Okulu’nda,  Künstlerische  Aufbau – Sanatsal  Gelişim  ve  Konzertexamen – Solistlik  Sınav  derecelerini  alarak  2001  yılında  başarıyla  tamamladı.

Hikmet Şimşek,  Gürer Aykal, Emil Tabakov, İbrahim Yazıcı,  Arian Tien, Rengim Gökmen ve Cem Mansur yönetimindeki değişik senfoni orkestralarıyla çeşitli konçertolar seslendiren ve birçok şehirde solo konserler veren Sinan Dizmen,  barok dönemden çağdaş döneme kadar çok geniş bir repertuara sahiptir.

Franz Helmersonn,  Alexander Rudin ve Siegfield Palm ile meister kurslar çerçevesinde aktif olarak çalışan sanatçı, 2006 yılında Bilkent  Üniversitesi  Müzik ve Sahne  Sanatları  Fakültesi’nde,  Hayrettin  Hodja  ile  Sanatta  Yeterlilik  çalışmalarını  tamamladı. 2008 yılında  "Doçent"  unvanını kazanan sanatçı,  Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda, Viyolonsel Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Prof. S. Çetin AYDAR
1977 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı sınavlarını kazanarak Prof.Koral Çalgan'ın öğrencisi oldu. Konser yaşamı öğrencilik döneminde başlayan Aydar Ankara, İstanbul ve yurt dışında resitaller verdi. 1985 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarının ikili dalında düzenlediği 5. Ulusal Müzik Yarışması'nda piyanist Can Çoker ile birlikte birinci seçildi ve bunun yanı sıra en iyi çağdaş eser yorumu ödülüne layık görüldü.

1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nı bitiren sanatçı aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Üyeliğine atandı ve 1988 yılında Devlet Bursu ile Federal Almanya'ya gönderilene kadar bu görevini sürdürdü.
F. Almanya'da Trossingen Yüksek Müzik Okulunda Prof. Emile Cantor ile yüksek lisans eğitimini pek iyi derecesiyle diploma yaparak tamamladı. Daha sonra profesyonel yaşamını F. Almanya'da Württembergisches Kammerorchester ve Danimarka'da Kopenhag Filarmoni Orkestrası'nda sürdürdü.

1992 yılında yurda dönen sanatçı Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarına öğretim görevlisi olarak atandı.
2002 yılında D. E. Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsünde sanatta yeterlik eğitimini tamamlayan Aydar, 2004 yılında da doçent oldu.
2006-2007 eğitim döneminde Dokuz Eylül Devlet Konservatuvarı Yaylı çalgılar Anasanat dalı Başkanlığını da yürütmüş olan Çetin Aydar, 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarında profesörlüğe yükseltilmiş, 2011 yılında da Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na müdür olarak atanmıştır. Solo çalışmalarının yanısıra İzmir Viyola Ensemble, Aşkın Ensemble-İstanbul, Orpheus Quartett-Almanya, Le Solist de Geneve-İsviçre, Württembergisches Kammerorchester-Almanya, Aarhus Symfoniorkester-Danimarka, Ensemble Enixus ve son olarak kurucularından olduğu Ankara Üniversitesi Solistleri gibi oda müziği grupları ve orkestralarla yurtiçi ve dışında konser ve kayıt çalışmalarını sürdürmektedir.

 

  Tarihinden     Tarihine Kadar Olanları

SUNAY AKIN SÖZ GÖSTERİSİ

İsmet İnönü Sanat Merkezi
Sunay Akın tek kişilik oyunu 'Söz Gösterisi' ile İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde sahne alıyor. ...

A HARD DAY`S NİGHT

Ýzmir Sanat
Yönetmen: Richard Lester Senaryo: Alun Owen Oyuncular: The Beatles, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr Müzik: The Beatles, George Martin Yapım:1964 ~ İngiltere Tür: Komedi, Müzikal Süre: 87 dakika Dil: İngilizce; Türkçe...

Bir Garip Orhan Veli

Karşıyaka Oda Tiyatrosu
'Orhan Veli KANIK ın şiirlerinden, Murathan MUNGAN nın uyarladığı Bir Garip Orhan Veli, bizleri bir şiir yolculuğuna çıkarıyor. Orhan Veli nin aynı zamanda bir döneme tanıklık eden şiirleri, hüznün ve sevincin harmanlandığı, şiirinin aynasında kendimizi bulacağımız bir...

Edinin Annesi Nerede

Konak Melek Ökte Sahnesi
'Can, ormanda annesini kaybeden ayıcık Edi ile birlik olup, doğaya zarar veren güçlere karşı macera dolu bir yolculuğa çıkar. Bakalım bu iki afacan, akıl ve cesaretle çıktıkları yolda neler başarabilecekler' Tür: Devlet Tiyatroları Yazan: Pınar Yaygel, Raşel Meseri ...

Halktan Biri

Konak Belediyesi
'Kahramanımız Travis Pine orta sınıftan,işinden atılmış bir Amerikalıdır.Ülkesinin hal ve gidişatından memnun olmadığı için sürekli Amerikan başkanına mektuplar yazmaktadır.. Bir gün kapısını çalan bir FBI ajanından, yazdığı mektuplarını,başkanın okuduğunu...
erotik
Live İzmir