Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Teşvikiye Beldesi'ndeki Çifte Şelale, havaların ısınmasıyla özellikle İstanbul'daki doğa tutkunlarının uğrak yeri oldu.

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye Beldesi'ndeki Çifte Şelale, havaların ısınmasıyla doğa tutkunlarının uğrak yeri oldu.

Çifte Şelale, son yıllarda Türkiye'nin nüfusu en yoğun ve en hareketli şehri İstanbul'dan hafta sonları uzaklaşarak stres atmak isteyenlerin yeni gözdesi.

Yeşil-Mavi Yol güzergahında bulunan ve Yalova'ya 29 kilometre mesafedeki Yalova Kent Ormanı içinden geçilerek ulaşılan Çifte Şelale, doğanın eşsiz güzelliklerini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

Çifte Şelale'ye, Kent Ormanı'ndan 2 kilometre patika yürüyüş yolu kullanılarak, asma köprü ve seyir teraslarından geçilerek ulaşılıyor. Şelalelerin çevresindeki yeşil alanlar, kamp kurmak ve trekking yapmak isteyenler için de uygun doğal ortama sahip.

Etrafı ıhlamur, kestane, meşe, gürgen, kayın ve çam ağaçlarıyla bezenen Çifte Şelale'deki ortam, farklı türlerdeki kuş sesleri eşliğinde doğanın nadide güzelliklerini insanlara sunuyor. Sıcak havadan bunalan ziyaretçiler, şelalenin buz gibi soğuk suyunda yüzerek serinliyor.

Ayrıca şelalenin çevresinde yer alan oturma ve dinlenme grupları, piknik yerleri, içme suyu, seyir terasları, mescit, çocuk oyun alanları, spor alanları gibi çeşitli imkanlardan da faydalanmak mümkün.

Çitfe Şelale'ye arkadaşları ve köpeğiyle gelen Tuğçe Torun, İstanbul'a yakın olması ve kamp yapma imkanı bulunması dolayısıyla şelaleye fırsat buldukça geldiklerini söyledi.

Torun, bölgede dar bir alanda yayla, göl ve şelale gibi bir çok doğa harikasının yan yana bulunduğu Çifte Şelale'de vakit geçirmenin, büyük şehrin stresinden insanı uzaklaştırdığını ve mutlu ettiğini dile getirdi.

Özellikle Çifte Şelale'nin buz gibi suyunda serinlemenin ve kayalıklarda güneşlenmenin farklı bir duygu olduğunu anlatan Torun, Çifte Şelale'yi, doğa tutkunlarına ve şehir yorgunluğunu atmak isteyenlere tavsiye ettiğini anlattı.

 

1960'larda Nikah Salonu Olarak Kullanılan Kilise

 İzmir de bulunan All Saints British Protestan Kilisesi, Buca civarında tarihi bir hazinedir. Çoğunluğu İngilizlerden oluşan bir göçmen topluluğu tarafından 1838 yılında yapılmıştır. Binanın, klasik bir İngiliz cemaat kilisesi stilindedir.Taban planı bir haç şeklinde olup seksen yıllık şuan çalışamaz durumda olan bir orga sahip bulunmaktadır. Buca Belediyesi'ne...

TABİAT TARİHİ MÜZESİ EGE ÜNİVERSİTESİ

Müze Giriş Saatleri: Hergün (hafta sonları hariç) 9:00 - 11:30 / 13:00 - 16:00 saatleri arası. Müze ziyareti ücretlidir. Ege Üniversitesi Fen Fakültesine bağlı bir Tabiat Tarihi Müzesi kurulması düşüncesi, ilk kez 1963 yılında ortaya atılmış ve 1967 yılında yaşama geçirilmiştir. Tabiat Tarihi Müzesi 1973 yılında Cumhuriyet'in 50. yılı kutlama programı...

SALEPÇİOĞLU CAMİİ

Salepçioğlu İş Hanı'nın arkasında bulunan cami, 20yy'ın ilk yıllarında SalepçizadeHacı Ahmet Efendi tarafından yaptırılmıştır. Caminin 1906'da tamamlandığı-söylense de maalesef kitabesi yoktur. Görece yeni olan yapı, klasik camiler örnek alınarak tasarlanmıştır. Döneminin Batı mimari tarzından da etkilenerek inşa edilen cami, İzmir'in en büyük ve en...

HEVRA SİNEGOGU KONAK İZMİR

La Hevra sinagogunun diğer ismi TalmudTora'dır yani “Musevi Dinsel Ritüelinin Öğrenildiği Yer” anlamına gelir. 17. Yüzyılda yapılan sinagog 1838'de yangın sonrasında Hacez kardeşler tarafından restore edilmiştir. Maalesef 1841 İzmir yangınında yeniden yanan sinagog 19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başdına onarım görmüştür. 1999 yılında tavanı çökerek...

KEMALPAŞA ÇİNİLİKÖY ÜMRAN BARADAN MÜZESİ

Ümran Baradan 4 Şubat 1945 sabahı İzmir de doğdu.Dedesi İsmail Hakkı Baradan şair, babası Ali Ulvi Baradan ise Klasik Türk Müziğine 1915 de Girit'ten, anne tarafı da Selanik'ten gelip İzmir'e yerleşmişlerdir. İlkokulu Alsancak Gazi İlkokulunda, Orta okul ve liseyi İzmir Kız Lisasinde bitirdikten sonra Ankara Dil Tarih, Coğrafya Fakültesi ve akabinde Viyana Bildedenn...
erotik
Live İzmir