Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Teşvikiye Beldesi'ndeki Çifte Şelale, havaların ısınmasıyla özellikle İstanbul'daki doğa tutkunlarının uğrak yeri oldu.

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye Beldesi'ndeki Çifte Şelale, havaların ısınmasıyla doğa tutkunlarının uğrak yeri oldu.

Çifte Şelale, son yıllarda Türkiye'nin nüfusu en yoğun ve en hareketli şehri İstanbul'dan hafta sonları uzaklaşarak stres atmak isteyenlerin yeni gözdesi.

Yeşil-Mavi Yol güzergahında bulunan ve Yalova'ya 29 kilometre mesafedeki Yalova Kent Ormanı içinden geçilerek ulaşılan Çifte Şelale, doğanın eşsiz güzelliklerini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

Çifte Şelale'ye, Kent Ormanı'ndan 2 kilometre patika yürüyüş yolu kullanılarak, asma köprü ve seyir teraslarından geçilerek ulaşılıyor. Şelalelerin çevresindeki yeşil alanlar, kamp kurmak ve trekking yapmak isteyenler için de uygun doğal ortama sahip.

Etrafı ıhlamur, kestane, meşe, gürgen, kayın ve çam ağaçlarıyla bezenen Çifte Şelale'deki ortam, farklı türlerdeki kuş sesleri eşliğinde doğanın nadide güzelliklerini insanlara sunuyor. Sıcak havadan bunalan ziyaretçiler, şelalenin buz gibi soğuk suyunda yüzerek serinliyor.

Ayrıca şelalenin çevresinde yer alan oturma ve dinlenme grupları, piknik yerleri, içme suyu, seyir terasları, mescit, çocuk oyun alanları, spor alanları gibi çeşitli imkanlardan da faydalanmak mümkün.

Çitfe Şelale'ye arkadaşları ve köpeğiyle gelen Tuğçe Torun, İstanbul'a yakın olması ve kamp yapma imkanı bulunması dolayısıyla şelaleye fırsat buldukça geldiklerini söyledi.

Torun, bölgede dar bir alanda yayla, göl ve şelale gibi bir çok doğa harikasının yan yana bulunduğu Çifte Şelale'de vakit geçirmenin, büyük şehrin stresinden insanı uzaklaştırdığını ve mutlu ettiğini dile getirdi.

Özellikle Çifte Şelale'nin buz gibi suyunda serinlemenin ve kayalıklarda güneşlenmenin farklı bir duygu olduğunu anlatan Torun, Çifte Şelale'yi, doğa tutkunlarına ve şehir yorgunluğunu atmak isteyenlere tavsiye ettiğini anlattı.

 

TCDD 3. BÖLGE MÜZE VE SANAT GALERİSİ

Müzeye ev sahipliği yapan bina, 19. yüzyıl'da Alsancak'ta yaşayan İngiliz tüccarlar tarafından emtia deposu olarak yaptırılmıştır. Binanın yapım tarihi İzmir-Aydın demiryolunun yapımına başlanılan tarih olan 1856 yılından bile eskidir. Bina 1860'larda İzmir-Aydın Osmanlı Demiryolu Şirketi yöneticisinin lojmanı olarak kullanılmıştır. Demiryollarının...

BERGAMA ATHENA TAPINAĞI

Athena Tapınağı, Anadolu'da Arkaik dönem Anadolu mimarisinin ilk ve tek Dor Tapınağıdır. Aynı zamanda Dor ve İon mimari özelliklerinin karıştırıldığı tek örnektir. İyon nizamlı tapınaklarda yer alan friz, Dor nizamlı olan bu tapınakta bezemeli olarak karşımıza çıkar. Bu özellikleri ile Tapınak Anadolu mimarlık tarihinde kendine özgün bir yer edinmiştir. ...

Tepekule Smyrna

İzmir Körfezi'nin kuzeydoğusunda yer alır. Kral Tantolos'unmezar kalıntılarının da bulunduğu Tepekule'de kazı çalışmaları İzmir Ticaret Odası sponsorluğunda halen devam etmektedir. İÖ 3000'den itibaren sürekli yerleşim alanı olarak varlığını sürdürmüştür. Truva-Yortan ve Hitit uygarlıklarına ait buluntular vardır. İÖ 7.yy'a ait Megarontipi evler...

BERGAMA KIZIL AVLU

Antik Pergamon'un en seçkin yapı anıtlarından biri olan Kızıl Avlu, devasa boyutlarıyla Bergama'ya bugün bile damgasını vuran ve Anadolu'da Roma dönemi yapıları arasından en büyüklerinden biri sayılır. Araştırma tarihçesi, 20. yüzyılın başlarına, başka bir deyişle ören yerinde Alman Pergamon kazı ekibince muhteşem mimari çizimlerin oluşturulduğu yıllara...

İSABEY CAMİİ

Anadolu Selçuklularından Aydınoğlu Beyliğinin bir dönem Merkezi olarak kullanılan (Ayasuluğ) Selçuk'ta İsa Bey tarafından Mimar Ali bin Müşeymeş (Dımışki)' e inşa ettirilmiştir.  13 Mart 1375 tarihinde ibadete açılmıştır. Caminin kuzeyinde bulunan Snt. Jan Katedrali ile güneybatısında bulunan paganist kültüre ait Artemis tapınağının arasında bir yere...
erotik
Live İzmir