Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki deniz ulaşımını geliştirmek için sipariş verdiği 15 gemiden ilki olan “Çakabey”, sefere başladı. Karbon kompozit malzemeden üretilen dünyanın en büyük katamaran tipi yolcu gemisi Çakabey’in ilk seferine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilerle birlikte yolculuk etti. Başkan Kocaoğlu, ikinci geminin de önümüzdeki haftalarda İzmir’e geleceğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yalova Özata Tersanesi’nde 117 milyon Euro’ya yaptırdığı 15 gemiden ilki olan “Çakabey”, Körfez’deki ilk seferini Konak-Karşıyaka arasında yaptı. Saat 11.40’da Konak’tan demir alan Çakabey’in ilk seferine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldı. İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği ilk seferinin ilk yolcusu Esra Şener isimli genç kız oldu. Başkan Aziz Kocaoğlu, günün anısına Şener’e plaket verdi. İlklerin yaşandığı yolculukta Çakabey’in kaptanı Çağrı Gökhan Tortum, gemi hareket etmeden önce Başkan Kocaoğlu’na sürpriz yaparak seyir defteri olarak bilinen “Gemi Jurnali”ni imzalattı. Çakabey’in ilk seferine katılmanın heyecanını yaşayan yolcular, Başkan Kocaoğlu ile bol bol fotoğraf çektirdi. 10 dakika süren yolculuğun ardından Çakabey’in yanaştığı Karşıyaka İskelesi’nde, Başkan Aziz Kocaoğlu’nu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar karşıladı.

İkinci gemi “Dokuz Eylül” yakında İzmir’de

Çakabey’in tüm İzmirlilere hayırlı olmasını dileyen Başkan Aziz Kocaoğlu, 2017 yılı sonuna kadar 15 geminin de devreye gireceğini söyledi. 84 gün önce İzmir’e gelen Çakabey’in incelemeleri tamamlandıktan sonra sefere çıktığını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Sanayide ‘çocukluk hastalığı’ diye tabi edilen eksiklikleri vardı. Bunların hepsi giderildi ve her türlü belgeleri alındı. Bugün de ilk seferini 11.40’da Konak İskelesi’nden yaptı. Çakabey ilk prototip olduğu için diğer gemilerde neyin eksik olduğu, şartnameye göre neyin yapılması gerektiği hem firma hem bizim arkadaşlarımız tarafından biliniyor. Bundan sonra kontroller ve kabul aşamaları çok daha süratli olacak. İkinci gemimiz de önümüzdeki haftalarda gelecek” diye konuştu.

İzmir’in yeni gemileri parmak ısırtacak

Yeni gemiler katamaran gövde tipinde olacak.
Yapı ana malzemesi, çelikten daha sağlam, alüminyumdan daha hafif, dayanıklı, daha uzun ömürlü, işletme maliyetleri düşük ‘karbon kompozit’ malzemeden olacak.
13 adet geminin işletme hızı (saatte) 18 deniz mili, 2 adet geminin işleme hızı saatte 30 deniz mili olmak üzere 15 adet gemi inşa edilecek (Mevcut gemilerin hızı saatte 9-10 deniz mili)
Gemilerin tam elektronik kontrol sistemi ve manevra yeteneği olacak. Bu sayede gemilerin iskelelere yanaşma ve ayrılmaları çok kısa sürede gerçekleşebilecek.
Gemiler iç ve dış körfez taşımacılığında İzmir’in ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlandı.
Gemilerin boyları en az 37 metre, enleri ise en az 11,5 metre olacak
Konforlu ve ergonomik oturma koltukları ile geniş koltuk arası mesafesi (diz mesafesi) olacak.
İç körfez gemileri 420, dış körfez gemileri 400 kişi kapasiteli olacak. Gemilerde ayrıca fiziksel engelliler için araçlarına uygun yer olacak.
Gemilerde büfe ve soğuk–sıcak içeceklerin satıldığı otomatik satış büfeleri (snack) bulunacak
Gemilerin ön tarafında yolcuların hızlı iniş-binişlerini sağlayacak genişlikte, engelli vatandaşların yardımsız olarak kullanımına uygun kaptan tarafından otomatik olarak kumanda edilecek rampalar bulunacak.
Gemilerde bebek bakım masası da bulunacak.
Normal tuvaletler ve engelli tuvaleti bulunacak
Gemi ergonomisi engelli vatandaşlar ve çocuk arabalarının kullanımına uygun olarak yapılandırılacak
Gemilerde gerekli yerlerde, görme engellilerin okuyabileceği şekilde kabartmalı (Braille Alfabesinde yazılmış) uyarı ve yönlendirme işaretleri olacak.
Gemiler iki katlı olacak. Birinci kat kapalı alan, ikinci kat kapalı ve açık alanlı olacak.
Gemide bisiklet parkları bulunacak. Böylece bisiklet kullanıcıları da gemilerde daha rahat bir yolculuk yapabilecek.
Gemiye binecek yolcuların evcil hayvanlarını taşıyabilmeleri için en az 3 adet birbirinden bağımsız evcil hayvan kafesi bulunacak.
Yolcuların bavul ve çantalarını koyabilecekleri bavul rafı ve alanları olacak
Yazın terletmeyecek, kışın üşütmeyecek derecede iklimlendirilmiş (klimalı) kapalı yolcu salonları oluşturulacak.
Gemiler, kurulacak bir merkezden ‘Filo işletme Sistemi’ ile kontrol ve denetim sağlanarak yönetilecek. Aynı sistem aracılığıyla gemideki ve kıyı birimlerinde bulunan ekranlar vasıtasıyla yolcuların bilgilendirilmesi sağlanacak. Gemide ayrıca TV yayınları da izlenebilecek.
Gemilerde kablosuz internet donanımı bulunacak.
Gemilerin bakım/onarımlarının sorunsuz gerçekleştirilmesi içim ihale kapsamında yedek parçalarının alımı da gerçekleştirilecek.

Hedef 27 Milyon Yolcu
Yeni gemilerin İzmir’deki ilk yılında, deniz ulaşımından yararlanan toplam yolcu sayısını yüzde 25 oranında arttırması öngörülüyor. En son geminin geleceği 2017 yılında ise bu oranın yüzde 100’e ulaşması bekleniyor. Yani şu anda yıllık 13 milyon 500 bin olan yolcu sayısı ikiye katlanarak 27 milyon kişinin ulaşımda deniz yolunu kullanması hedefleniyor. Bu da kent içindeki trafik yükünü büyük ölçüde rahatlatacak.

İzmir'de Yeraltına "Vagon Otoparkı"

zmir Büyükşehir Belediyesi, büyüyen metro sistemi ve genişleyen araç filosu için Halkapınar'da yer altı depolama tesisleri kuracak. Toplam 6 hattan oluşacak park alanında 110 vagon park edilebilecek. Tesislerin içine, araçların hareketli olarak yıkanmasını sağlayacak 'otomatik tren yıkama sistemi' de kurulacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje çalışmalarını...

Baharın Ritmi Vurmalı Çalgılarla Duyulacak

Sekiz ilden ve Bulgaristan'dan gelecek öğrenciler, vurmalı çalgılarıyla Başkentte baharın ritmini duyuracak. 'Dinçer Özer ile 8. Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali' kapsamında yarın başlayacak kampın ardından öğrenciler 21 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Konser Salonu'nda bir konser verecek. CSO Vurmalı Çalgılar Sanatçısı...

Beit Hillel'e "Hayat Öpücüğü"

İzmir Büyükşehir Belediyesi 17. yüzyılda yapıldığı bilinen ve yıkılmak üzere olan Beit Hillel Sinagogu'nu yeniden ayağa kaldırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi 17. yüzyılda yapıldığı bilinen ve yıkılmak üzere olan Beit Hillel Sinagogu'nu yeniden ayağa kaldırdı. Çok köklü ve zengin bir kültür mirasına sahip olan İzmir'de, duvarlar arasında kalan ve...

Doğayı Tanıtan Müze

Tabiat Tarihi Müzesi, tüm doğa tarihi ve doğa zenginliklerinin toplandığı, korunduğu ve belirli bir sistematik ve evrimsel düzen içerisinde sergilendiği görsel ve bilimsel bir ortamdır. Tabiat Tarihi Müzeleri, bir bağlamda doğanın tüm görkemiyle ve gizemiyle toplumun hizmetine bir zaman tünelinde gibi sunulduğu ortalardır. Ayrıca, doğanın gizemi topluma çeşitli panolarla...

İZMİR ÇORAKKAPI CAMİİ

Basmane deki bu cami, etrafındaki geniş mezarlığı, medresesi ve diğer yapılarıyla Türk mahallelerinin en ucunda gibiydi. Bostanizâde Mehmed Efendi adında bir hayırsever zat tarafından, herhalde XVII. Yüzyıl dan önce yaptırılmıştır Zira 1745 de var olduğunu biliyoruz. Zarif minaresi ve kubbesi ile İzmir in güzel camileri arasındadır. Kesme taştan yapılmış olan cami...
erotik
Live İzmir